tirsdag, maj 14, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Cooler Master MasterBox TD500L gaming kabinet

Test: Cooler Master MasterBox TD500L gaming kabinet

Vi skal i denne omgang kigge på endnu et kabinet af Cooler Master. Der er denne gang tale om endnu et produkt i entry klassen, navnlig Cooler Master MasterBox TD500L, som følger trenden med synlighed helt ind til de indvendige dele og samtidigt RGB belysning på de indbyggede blæsere. Det vil sige at kabinettet trods prispunktet egentlig er veludrustet. Vi ser nærmere på hvordan det hele spiller sammen og om Cooler Master stadig har styr på det.

Hvad er der i æsken?

I æsken til MasterBox TD500L er der lagt fokus på det praktiske og æstetikken er valgt fra. Der er nemlig anvendt genbrugspap i den ydre kasse og med meget få grafiske detaljer. Det er også den miljørigtige beslutning, så det skal de naturligvis ikke høre for. Indholdet er beskedent og består i udgangspunktet blot af kassen for de andre dele er hægtet fast til kabinettet og hænger i en pose indvendigt. De resterende dele består af diverse kabler så man kan forbinde faner og USB-porte til sit bundkort når man går i gang, men derudover er der også en RGB-controller, som man kan bruge til at indstille lysets farver med.

Design

MasterBox TD500L er hvad man vel ville betegne som et midi-tower kabinet for selvom der er plads til et full-size ATX bundkort, så er kabinettet ikke voldsomt stort. Den måler 49,3 x 21,7 x 46,8 cm og er ret let at manøvrere rundt, idet den ikke vejer særlig meget hellere. Af samme årsag føles kabinettet også en smule billigt, men denne del var man forhåbentlig forberedt på baggrund af prisen.

Kabinettets ydre virker som om det er inspireret af en diamant eller anden ædelsten. Det virker dog som om der er lagt flere kræfter i fronten, da den virker langt mere detaljeret end resten af kabinettet. Faktisk kan man godt få indtrykket af at hele frontstykket blot er klistret fast til en samlebåndsløsning og det trækker helhedsindtrykket en smule ned.

Hvis det ikke var for det gennemsigtige sidestykke i venstre side, som ligeledes indeholder “diamantlignende” detaljer, så ville MasterBox TD500L føles en smule tamt, men det formår man altså at redde heldigvis. Glasset er af plastik, så man skal være påpasselig med at få det ridset eller at få fedtfingre på. Det kan man næsten ikke undgå når man skal fjerne de fire store skruer, der holder fast i sidestykket i venstre side, men skruerne er i det mindste store nok til at man kan bruge sine fingre hertil.

Fronten er egentlig ganske lækker og selvom plast-glasset er tonet, så er det stadig gennemsigtigt og man kan se de to store faner, som kabinettet er udstyret med ab fabrik. Disse er desuden med RGB-belysning, mens den indvendige fane ikke lyser op.

På toppen af forsiden finder man også to let tilgængelige USB 3.0 porte, jackstik til hhv. Hovedtelefoner og mikrofon samt tænd og sluk knappen i form af Cooler Master logoet. Og jeg siger let tilgængelige fordi man nogle gange ser at designere af kabinetter tænker det er vigtigere at tingene er flotte end at de er funktionelle. Dette er heldigvis ikke tilfældet her og udseendet har heller ikke lidt på grund af det efter min mening.

Funktionalitet

Når man åbner MasterBox TD500L op fra siderne, så er det at det sjove begynder. Her kigger vi så både efter, hvor nemt eller besværligt kabinettet er til at bygge ind i, men også hvor pænt man kan holde sit build.

Hvis vi skal starte fra bunden og op, så vil det være nærliggende at starte fra strømforsyningen, som i MasterBox TD500Ls tilfælde skal ind fra siden. Det er ikke muligt at montere det ind fra bagsiden og slide det ind, som man ellers er vant til ofte. Dette er der ikke lavet et hul til og man skal dermed have det højre sidepanel af for at slide strømforsyningen ind fra siden. Det kan godt virke en smule upraktisk, men det er forhåbentlig en handling man ikke skal foretage så ofte. Herefter er strømforsyningen godt gemt bag et metalstykke, så man ser det ikke udefra, selvom det venstre sidepanel er gennemsigtigt modsat det højre.

Bevæger man sig opad så er det tid til at montere bundkortet og her skal man starte med at smide de små standoff til skruerne ind afhængigt af den størrelse bundkort man skal smide ind. Det hele er fint markeret af, så det burde ikke være det store problem at vide, hvilke skruer man skal anvende. Standoff skruerne er i dette kabinet ret besværlige at smide på dog uanset, hvilken størrelse kort man vælger at smide ind. Der er simpelthen for meget modstand i at skrue dem fast.

 

Når så bundkortet endeligt er på plads kan man begynde at smide de resterende ting ind og trods den umiddelbare kompakthed i kabinettet, så er der også fint plads til et ROG STRIX GTX 1070 Ti grafikkort. Det kræver lidt manøvrering, men det har nu plads og luft.

Apropos luft, så er MasterBox TD500L designet således at det fra fronten trækker luft ind for at skubbe det ud i top og bagside. Kabinettet i sig selv er egentlig fint stille under brug. De faner, som kabinettet er leveret med, er fint stille under brug, så støjniveauet afhænger nok mere af de andre komponenter man smider i det.

De drev, som der er gjort plads til montering i dette kabinet er gemt væk fra den side, hvor man har det gennemsigtige panel. Også kablerne kan for det meste gemmes væk, så man kan have sit build temmelig clean. Det er vigtigt for enhver, der går op i at deres system ser pænt ud og er præsentabelt. Det må man antage er noget folk, der vælger kabinetter med gennemsigtige paneler, går op i.


Hvad angår plads inde i selve kabinettet så er der temmelig meget plads, men man skal også være opmærksom på at der er begrænsninger. Eksempelvis kan et GTX 1070 Ti sagtens monteres i selvom det er relativt langt og højt, men højden fra CPU til sidepanelet skal man også være opmærksom på, for her bliver det straks mere trængt og eksempelvis Cooler Masters egen MA610P CPU-køler kan ikke monteres i kabinettet.

Konklusion

Alt i alt er MasterBox TD500L et kabinet med både ups and downs. Det ser ret flot ud når man tager dens pris i betragtning, selvom den udelukkende er sort og med nogle gennemsigtige detaljer og RGB-faner. Den er bestemt ikke kedelig at anskue og ville stå fint på de flestes skrivebord. Man kommer dog ikke udenom at kabinettet føles en smule billigt og det især når man får åbnet det op. Prisen er nu heller ikke høj, så det bør man ikke klamre den for. Man formmår dog at lade detaljerne bringe kabinettet op på et interessant niveau, idet det er relativt nemt at bygge ind i, hvis altså man ser bort fra at strømforsyningen skal ind fra siden. Støjniveauet er ganske acceptabelt efter min mening og designet er ret pænt, så MasterBox TD500L virker som et rigtig godt kabinet til pengene.

[checklist]

  • Lækkert look
  • Relativt nemt at bygge ind i
  • Kan holdes pænt med kabelstyring og gemte komponenter

[/checklist]
[badlist]

  • Strømforsyning montering fra siden

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Vejledende udsalgspris: 449,-

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Vi skal i denne omgang kigge på endnu et kabinet af Cooler Master. Der er denne gang tale om endnu et produkt i entry klassen, navnlig Cooler Master MasterBox TD500L, som følger trenden med synlighed helt ind til de indvendige dele og samtidigt RGB...Test: Cooler Master MasterBox TD500L gaming kabinet