fredag, maj 3, 2024
ForsideAnmeldelserTest: Razer Barracuda Pro gaming headset

Test: Razer Barracuda Pro gaming headset

Med den nye Barracuda serie fra Razer ønsker producenten af gamingudstyr at give dig ét headset, som du kan bruge til alt fra gaming til din daglige pendletur og vi har fået topmodellen Barracuda Pro ind ad døren til test af denne tese.

Hvad er der i æsken?

Det er ret fedt at se at æsken til Razer Barracuda Pro ikke har lidt voldsomt under den nye trend mod mere miljøvenlig indpakning. Det er tydeligt at se at materialevalget og indpakningen er tænkt med miljøet for øje og der er anvendt pap i højere grad end man har været vant til med premium produkter, men udpakningen er nu engang en vigtig del af det at få et nyt produkt ind ad døren. Selve indholdet er dog naturligvis endnu vigtigere og det består i dette tilfælde af et rejseetui som resten af udstyret er leveret i bestående af headset, USB-C trådløs modtager, USB-C ladekabel og en USB-A til USB-C adapter. Sidstnævnte bruger du til at forbinde eksempelvis din trådløse modtager med en computer, som ikke har USB-C porte fri til adapteren.

Design

Lidt atypisk fra Razer så er Barracuda Pro i et ganske neutralt sort design uden andre farver til at præge det store headset med. De har dog gemt den grønne Razer farve på mute-knappen til mikrofonen og så er der ellers ikke rigtig andre farver at finde på headsettet.

Designet er dog af den grund på ingen måde kedeligt eller tamt. Tværtimod så fremstår det ret premium til trods for at det hovedsageligt er af plastik. Det overlever også min vride-test, hvor jeg vrider det til alle sider med henblik på at tjekke byggekvalitet og lytte efter knirkelyde. I denne test klarer Barracuda Pro sig ganske glimrende og udviser ikke tegn på at det ikke kan holde til netop det formål Razer har tiltænkt det og det er at det skal bruges bredt til både gaming og at blive tager med rundt.

Barracuda Pro er ikke noget lille headset og det er evident så snart du tager det op af etuiet, som det er leveret i. Derfor er etuiet heller ikke helt lille og altså ikke et man bare lige tager med i en almindelig computertaske. Det fylder det lidt for meget til, men til gengæld vejer Barracuda Pro “kun” 340 gram. Det er naturligvis ikke en letvægter, men når man ser dets størrelse og de 50 mm store lyddrivere samt at det er trådløst så havde jeg bare forventet det var tungere.

Det fremstår også stort fordi det er udstyret med store og fyldige ørepuder, som er overtrukket med kunstlæder, som også er materialevalget på midten af hovedbøjlen på både inderside og yderside. Det bliver spændende at se, hvor komfortable de så er at have på hovedet når jeg kigger nærmere på denne del i et senere afsnit herom.

Ørebøfferne på Barracuda Pro er tykke delvist grundet polstringen med memory-skummet, men selve plastikken er heller ikke tynd ligefrem. På denne finder man diverse knapper, som du bruger til at tænde/slukke headsettet med og til at styre de funktioner, som det er udstyret med.

Den højre ørebøf har kun én enkelt knap, som er til at skifte mellem ANC og Ambient Sound med eller slå disse ekstra funktioner fra. På den venstre finder man mikrofon-mute knappen, volumenknappen og knappen til at tænde og slukke med. Alle tre knapper er af forskellig art så det burde være relativt nemt at finde ud af om man har trykket den ene eller anden tast.

Der hvor der dog ikke kommer nogen feedback er mute-knappen, som blot indikerer at den ikke har slukket mikrofonen ved at synliggøre den grønt farvede del af knappen. Det kræver dog at du tager headsettet af for at tjekke, mens tasten for ANC giver dig feedback via en stemme i headsettet, som siger “ANC”, “ANC off” eller “Ambient Sound”.

Der er også adskillige huller på ørebøfferne. Den ene værende USB-C porten som du oplader Razer Barracuda Pro med, mens de øvrige huller er til de to mikrofoner til ANC. De primære mikrofoner til at tale i på Razer Barracuda Pro er i øvrigt også indbygget og bruger såkaldt Beamforming teknologi, hvilket er lidt imod hvad andre gaming headsets går efter, men designmæssigt ønsker Razer også at dette er et lifestyle headset også og så er det måske rart at der ikke stikker en mikrofon ud, om end man kunne lave den aftagelig til formålet.

USB-donglen som følger med Razer Barracuda Pro er relativt kompakt og fylder ikke det store. Den er dog vinklet for på den måde ikke at fylde udad fra porten, men derimod sidelæns. Det har dog den ulempe at den kan risikere at skærme af for andre porte ved siden af USB-C porten. Der er USB-C porten så heldigvis så alsidig at man kan dreje den en anen vej, men risikoen for blokade eksisterer alligevel.

Som nævnt medfølger der et etui til Barracuda Pro, som du kan benytte til transport eller opbevaring. Der er ikke bare tale om en stofspose, men et “premium” build som sagtens kan beskytte dit headset, selv hvis du putter det i tasken med andre ting. Etuiet har også en indbygget lomme så du nemt kan have dine kabler og USB-dongle med. Det er nemlig ikke muligt at sætte donglen i ørebøfferne til transport, som vi ellers har set andre producenter gøre fordi donglen simpelthen er for lille. Etuiet er jeg stor fan af, selvom den fylder lidt.

En lille fed detalje ved Razer Barracuda Pro er at volumen-knappen er integreret digitalt og det betyder at når du skruer op og ned i Bluetooth-tilstand så er det slideren på din Android eller iPhone som følger med og ikke en fysisk tilpasning på headsettet.

Funktionalitet

Razer Barracuda Pro er et headset, som er bygget til at virke på tværs af dine platforme og det er tanken at du med dette ene headset kan have ét headset til alle dine behov mere eller mindre. Dette muliggøres ved at headsettet er udstyret med Bluetooth så du også kan forbinde til din mobiltelefon og bruge det til opkald og min oplevelse var at den fint kunne finde ud af at skifte til telefonen når jeg fik et opkald og så tilbage igen når jeg var færdig. Det var dog ikke altid helt så problemfrit og et par gange blev jeg nødt til at slukke Barracuda Pro og tænde det igen for at få denne “dual-connection” til at virke.

I Bluetooth kan du så også skifte til en såkaldt Gaming Mode, som gør at headsettet har en hurtigere audio, men den ekstra fede feature i denne setting er dog at du kan sætte din telefon til ikke at forstyrre dig, hvis et opkald kommer ind mens du er i gaming mode.

Når nu at Razer har gjort Barracuda Pro til et headset, som de påtænker at man skal bruge vidt og bredt, så undrer det mig at de ikke har inkluderet en mulighed for at tilkoble en kablet enhed via 3.5 mm eksempelvis. Det vil sige at du kun kan bruge den via Bluetooth og den medfølgende USB-dongle, men enheden kan dog så oplade mens du er forbundet trods alt. Den virker dog ikke via USB-C til telefonen eksempelvis.

Til gengæld kan du rende nærmest huset igennem med Razer Barracuda Pro på hovedet. Jeg fandt i hvert fald ud af at de kunne spille på tværs af vores hus på tre etager og det var kun på yderpunkterne at jeg begyndte at miste forbindelsen så det kan man ikke klage over. Hvor jeg med mit Plantronics headsetmister forbindelsen ved at gå ned i stueetagen og lave kaffe, så var det slet ikke tilfældet med Razer Barracuda Pro.

Software

På selve headsettet har du nogle basale indstillingsmuligheder, men ønsker du at tweake lyd og indstillinger yderligere så har du lidt flere muligheder via Razers Audio app til din smartphone eller også så har du mange muligheder gennem Razer Synapse softwaren til din PC gennem Windows.

Razer Audio er ikke den mest stabile app. Jeg taler dog kun ud fra den erfaring jeg får gennem Android versionen så det kan være den er bedre på iOS. Hvis jeg forbandt headsettet gennem Bluetooth først så kunne appen ikke finde ud af at addere det og hver gang jeg slukkede appen så tog det et ondt år at få headsettet og dets indstillinger vist. Det kan godt gøres bedre tænker jeg umiddelbart.

Synapse er til gengæld en anden fortælling. Det er en lidt tung app for din computer, men hvis du har en maskine, der kan køre de seneste spil, så burde Razer Synapse være barnemad i baggrunden. Her i appen kan du nemlig styre indstillinger for lyden, surround, mikrofon og ANC. Denne del er ret nem at finde rundt i og du kan sågar styre niveauet for ANC.

ANC

Når vi nu er omkring ANC så kan jeg ligeså godt tage denne som et af de første punkter også. ANC står for Active Noise Cancellation og i henhold til Razer hedder deres teknologi Hybrid Active Noise Cancellation for at gøre det endnu mere markedsføringsvenligt. Anyway, så bruger Barracuda Pro mikrofonerne til enten at blokere støj udefra eller til at invitere lyde udefra ind så du nemmere kan høre dem. Sidstnævnte funktion kaldes Ambient Mode og lader dig høre dine omgivelser, hvilket er smart, hvis du bevæger dig i tæt trafik og ønsker at være opmærksom. ANC giver dig til gengæld muligheden for at blokere meget af denne lyd væk.

I praksis så kan jeg klart høre forskel på om jeg har slået ANC til eller ej i forhold til støjniveauet omkring mig. Vores ventillation bliver eksempelvis helt isoleret og det gør støjen fra min gaming desktop også. Desværre så oplever jeg dog også at hvis ikke der kommer lyd igennem til mig i form af musik eller en samtale i Teams, så hører jeg også en svag summen i headsettet. Denne er konsekvensen af at ANC egentlig betyder at et headset modspiller de lyde den hører og forsøger at spille de modsatte lydbølger for at udligne dem så dit ører ikke hører noget. Summen fra Razer Barracuda Pro er ikke den værste og den kan blive bedre, hvis du i Razer Synapse indstiller intensiteten af ANC, men så kommer der lidt flere lyde igennem så det er en balance man selv må finde i forhold til sit miljø. For mig spillede 6 bedst og sammenligner jeg ANC med andre headset jeg har testet, fx EPOS ADAPT 660, så er ANC i Barracuda Pro middelmådig i forhold til.

Lydkvalitet

Razer Barracuda Pro spiller ganske glimrende. Jeg var dog også glad for at kunne indstille equalizeren og sætte musikken til at være efter min smag og dag for det er meget forskelligt hvilken type af musik jeg lytter til fra den ene dag til den anden. Bunden er ikke så tydelig i udgangspunktet og det synes jeg er en god ting for jeg vil gerne have masser af bund i mine spil, mens musikken skal lyde mere “ren”. Med mindre jeg spiller noget dubstep mens jeg kværner igennem nogle opgaver naturligvis. Razer Barracuda Pro har en hvad jeg vil kalde klassisk amerikansk og mørk tone, hvilket jeg er sikker på behager rigtig mange brugere, men her synes jeg klassisk musik og jazz ikke nødvendigvis lyder som jeg vil have det. Alt i alt dog en rigtig klar, tydelig og detaljeret lyd, der kommer ud af Barracuda Pros 50 mm store Triforce Bio-Cellulose drivere.

Til gaming kan du gennem Synapse aktivere Razers THX for at få endnu mere indlevelse i spillene, men min anbefaling er at slå denne funktion fra når du hører musik. Det forvrænger nemlig musikken da den tror det også er noget surround, som det jo ikke er.

Mikrofon

Jeg kan ligeså godt sige det fra start. Razer Barracuda Pro har en mikrofon til chat, men den er ikke noget at skrive hjem om. Tanken er at give dig en løsning, hvor du ikke har en mikrofon, der stikker ud, men det er på bekostning af kvaliteten af lyden. Du kan lytte til min indspilning i nedenstående og selv vurdere kvaliteten, hvor jeg vel ikke behøver at nævne at den mangler detalje og føles meget fjern i forhold til en decideret mikrofon. Du kan sammenligne indspilningen fra et andet gaming headset med en dedikeret mikrofon i indspilningen, der kommer efter.

Razer Barracuda Pro indspilning
EPOS H6PRO indspilning

Jeg har i nedenstående indspilning afspillet musik via min MacBook Pro i baggrunden mens jeg har lavet en indspilning med Razer Barracuda Pro, hvor man kan se dens evne til at filtrere baggrundslyde fra og det gør den egentlig ok. Musikken spiller ikke voldsomt højt og man kan ane den i baggrunden. Den spillede væsentligt højere end det synes at fremgå af indspilningen, så Barracuda Pro gør det som nævnt ok.

Komfort

Her overrasker Razer Barracuda Pro til gengæld en del. Jeg var bange for at komforten ville lide under de kæmpe store ørebøffer og kunstlæderet, men jeg må sige at Barracuda Pro føles utroligt behagelige på hovedet. Jeg vil også være ærlig og sige at hovedtelefoner med ørepuder af stof føles bedre for mit vedkommende, da min hud sveder en del mere end gennemsnittet under kunstlæder, men med Razer Barracuda Pro var det slet ikke så slemt, som det kan være.

Det lukkede design giver dig til gengæld mere indlevelse i dine spil, så kunstlæder og dette design som man har valgt for Barracuda Pro, er ikke uden fordele for det muliggør en mere intens lydoplevelse.

Batteritid

Det sker fra tid til anden at nogle tests har man lidt kortere tid til at teste nogle produkter og dette var tilfældet med Razer Barracuda Pro. De knap to uger jeg havde til at teste det i blev det flittigt brugt i stedet for både min normale gaming setup og til musik samt arbejde, så jeg fik en del timer ud af det, selvom det kan være svært at teste batteriet ordentligt på begrænset tid.

Razer Barracuda Pros USB-dongle er lille, men vinklen gør at den potentielt peger mod andre porte på din computer

Jeg nåede kun igennem en cyklus på batteriet og ud fra dette er Razers angivelse af de 40 timers batteritid ikke ved siden af. Det klarede headsettet i hvert fald snildt for mig og jeg brugte det som nævnt flittigt og skruede både op og ned. Jeg indrømmer også at jeg ikke nødvendigvis slukkede når jeg gik ned for at hente kaffe og lod den spille videre, hvilket er muligt, idet headsettet ikke selv registrerer at du har lagt det fra dig, som eksempelvis mine Plantronics gør det.

Konklusion

Razer har med Barracuda Pro lanceret et headset, som lever op til netop det den skal. Der er tale om et yderst alsidigt headset, som du kan bruge til forskellige behov, såsom både gaming og musik samt tale. Det forbinder via den trådløse USB-modtager og samtidigt via Bluetooth, så du har hænderne frie. Designet er ret flot, men det ér plastik, om end det føles robust. Lyden spiller rigtig godt og de er behagelige at have på hovedet. Batteriet holder utroligt længe så den del behøver du ikke bekymre dig om hellere. Dog er der den ulempe at skulle du løbe tør for strøm, så kan du ikke forbinde via jackstik eksempelvis og bruge headsettet analogt. Fra en gamer til andre er min eneste anke at mikrofonen ikke er på niveau med gaming headsets, som har dedikerede mikrofoner og det trækker en smule af helhedsindtrykket ned, men til gengæld ville jeg hellere blive set i bybilledet med Razer Barracuda Pro på hovedet end et andet headset, hvor mikrofonen kunne stikke nogen i øjet i en fyldt bus eksempelvis. Spøg til side, så er Razer Barracuda Pro genial til dig der netop ønsker ét headset til (næsten) alt.

Positivt

  • Lyd til både musik og spil
  • Software til indstilling (Windows – Android app er ikke værd at skrive om)
  • Komforten er i top
  • Robust bygget
  • Lang batteritid

Negativt

  • Plastik
  • Mikrofon
  • Pris

Pris og tilgængelighed

Vejledende pris 289 EUR (cirka 2199 DKK)

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Med den nye Barracuda serie fra Razer ønsker producenten af gamingudstyr at give dig ét headset, som du kan bruge til alt fra gaming til din daglige pendletur og vi har fået topmodellen Barracuda Pro ind ad døren til test af denne tese. Hvad er...Test: Razer Barracuda Pro gaming headset