lørdag, april 27, 2024
ForsideAnmeldelserComputer tilbehørTest: Razer Raiju Gaming controller til PS4

Test: Razer Raiju Gaming controller til PS4

Er man ikke helt tilfreds med designet af DualShock 4 controlleren, eller ønsker man blot lidt flere muligheder for at optimere sit game, så er der hjælp at hente med Razer Raiju. Der er tale om en controller udviklet af gamere med henblik på at give en bedre spilleoplevelse gennem bedre knapper, et mere ergonomisk design og tilpasningsmuligheder. Razer Raiju er til den konkurrenceprægede gamer, der går op i at udstyret er det rigtige, men lad os se nærmere på om den lever op til forventningerne og om prisen kan retfærdiggøres.

Hvad er der i æsken?

Selve Razer Raiju controlleren leveres i en traditionel Razer æske, hvilket betyder at tingene er lækkert pakket ned og indholdet består af selve controlleren, et hårdt etui, en lille skruetrækker til afmontering af de taster som kan fjernes og et 3m langt USB-kabel.

Design

Til trods for at de to analoge stiks står ved siden af hinanden, som man også kender det fra PlayStation controlleren fra tidernes morgen, så kan man også godt se at inspiration til designet er hentet fra Xbox Controlleren med de spidse og relativt brede håndgreb.

Klassisk Razer stil så er deres PlayStation produkter med blå nuancer og det er også tilfældet med Razer Raiju, som dog er meget sort og med få blå detaljer, såsom de nævnte analoge sticks og så den gummibelægning man har på undersiden. Foruden farve på tasterne i højre side er Razer Raiju dog ellers sort med forskellige nuancer.

Farvekombinationen i Razer Raiju er efter min mening ganske nedtonet i forhold til, hvad man i en periode ellers har set fra producenten på både godt og ondt. Razer Kraken er bevidst iøjefaldende så det er bestemt ikke dårligt ment, men en controller i for skarpe farver kan hurtigt virke legetøjsagtig, så at Razer Raiju er sort er en fin ting efter min mening. De blå toppe af de analoge sticks, som ens tommelfingre styrer, er nogle der kan tages af efter ønske og behov.

Man kan sagtens genkende en DualShock 4s placering af knapper i Razer Raiju, men rent faktisk er denne controller ganske anderledes. For eksempel er touch-pladen en smule mere kantet eller i hvert fald føles det sådan. Det er dog især når man kigger på trigger-knapperne, som Razer Raiju i øvrigt har to ekstra stykker af.

Faktisk har Razer Raiju fire programmerbare knapper, som man ikke ellers har på sin almindelige PlayStation controller. De sidste to findes under selve controlleren og er tilgængelige med ringfingrene, som ellers ikke bliver brugt. Det er ikke dermed sagt at man kan have flere funktioner aktive med Razer Raiju for det er spillene på PlayStation simpelthen ikke bygget til og det ville også være decideret snyd i forhold til andre spillere. Derimod kan man kode eksisterende knapper til disse og have nemmere adgang til de funktioner man eventuelt benytter mest.

Razer Raiju controlleren føles ganske veludført og knapperne ret så robuste. Man føler at der er tale om et solidt produkt, som godt kan tåle de strabadser man nu engang kunne finde på at udsætte sin controller for (indenfor rimelighedens grænser naturligvis). Dog føles D-padden ikke som om den er en del af resten af designet. Knapperne føles pludselig lidt for nemme at trykke på og er efter min mening en klar modsætning til andre knapper.

Den nederste del af Razer Raiju controlleren har en 3.5mm indgang til et kablet headset om man vil og så er der knapper til styring af lyden samt opsætning af de programmerbare knapper og skift af profiler.

Razer Raiju forbinder i øvrigt til ens konsol eller PC med et almindeligt USB-kabel, som også medfølger. Det er altså ikke en trådløs controller vi har med at gøre og det skyldes at Razer Raiju er til for de professionelle konsol-spillere, som ikke ønsker at lag eller trådløs interferens skulle påvirke deres mulighed for at vinde.

Funktionalitet

Det er ikke nødvendigt at installere nogen form for software for at få Razer Raiju til at spille. Det hverken på PC (testet på Windows 10) eller PlayStation 4. Dog kræver det tilsyneladende at PlayStation-konsollen er tændt førend man kan begynde at anvende Razer Raiju, hvilket jeg synes er en smule uheldigt når man eksempelvis kunne finde på at have controlleren klar mens konsollen ikke nødvendigvis er indenfor rækkevidde. Det kan nemt ske med de 3 meter som kablet faktisk har. Det er en god længde for dem af os der spiller på fjernsynet i stuen, hvor der hurtigt kan være en del afstand til skærmen.

Det er muligt at have to profiler kørende på Razer Raiju samtidigt. Det vil sige man kan fx have en knapkombination til en type af spil og en anden til noget andet. De porgrammerbare knapper er relativt nemme at lege med for det kræver blot at man aktiverer mapping for derefter at vælge hvilken knap og dennes funktion. Så er man eller kørende og man kan altid remappe til standardindstillingerne skulle man få lyst til det.

Alene det at man har ekstra knapper at gøre godt med er en rigtig fed ting ved Razer Raiju. De ligger nemt tilgængeligt og er nemme at nå med fingrene. Især knapperne på undersiden er en smart udnyttelse af ellers en logisk ting. På toppen af det kan man så, som nævnt, programmere disse knapper til at udføre den funktion man har brug for.

Under brug kommer designet af Razer Raiju til udtryk. Ikke blot er den utrolig behagelig at have mellem hænderne, så er knapperne også gode og præcise. Man kan tilmed styre de ekstra triggers følsomhed med to slidere. På nær D-Padden så er der virkelig ikke noget at sætte fingeren på.

Konklusion

Razer Raiju er som alle andre af Razer produkter skabt i et tæt samarbejde mellem dygtige ingeniører og professionelle gamere. Dette kan ses i det kvalitetsfulde design og robusthed man oplever samtidigt med at knapperne og formen føles rigtige og behagelige at have i hænderne. Dertil kommer små, men vigtige detaljer, som jeg synes at de programmerbare knapper er. Faktisk kan man på Razers egen hjemmeside læse om historien bag skabelsen af Razer Raiju som er spændende i sig selv. https://www.razerzone.com/razer-raiju-design-page

Hvis man ønsker at oppe sit game på PlayStation 4, eller bare leder efter en god controller til computeren, så synes jeg faktisk at Razer Raziju rammer rigtigt godt. Den har som nævnt et godt design og alt virker helt som det skal. Det eneste minus jeg reelt har er dens D-Pad, men den kan man lære at elske med tiden tænker jeg.

Om man føler at Razer Raiju er dobbelt så meget værd som en almindelig DualShock 4 controller vil jeg lade den enkelte vurdere. Hvis man opnår mere blot ved at bruge en bedre controller så burde spørgsmålet være besvaret, men det er naturligvis mange penge at skulle give for en controller.

 

[checklist]

  • Godt design – ligger godt i hænderne
  • Programmerbare knapper
  • Knapper på undersiden
  • Byggekvalitet

[/checklist]
[badlist]

  • Kan ikke vække ens konsol
  • D-pad

[/badlist]

Pris og tilgængelighed

Set til 1.198 kr.

REVIEW OVERVIEW

Funktionalitet
Design
Pris
Goran Popadic
Goran Popadic
Goran Popadic - Skribent på eReviews.dk.
Annonce

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her

Nyeste indlæg

Reklame

Seneste kommentarer

Er man ikke helt tilfreds med designet af DualShock 4 controlleren, eller ønsker man blot lidt flere muligheder for at optimere sit game, så er der hjælp at hente med Razer Raiju. Der er tale om en controller udviklet af gamere med henblik på...Test: Razer Raiju Gaming controller til PS4